top of page

De educatieve escapekist

De onderwerpen seksualiteit en intimiteit wordt in zeven opeenvolgende spellen op een laagdrempelige manier bespreekbaar gemaakt. De spellen in de escape kist gaan niet alleen over de algemene voorlichting van seks, maar focussen ook op de positieve kant van seksualiteit en intimiteit. Cliënten kunnen middels dit spel in een ontspannen, veilige omgeving over het onderwerp leren praten en meer kennis op doen. 

​

IMG_1041 kopie.jpg
IMG_1044 kopie.jpg

Hoe werkt De Kijkdoos?

De zeven spellen zitten opgeborgen in een kist die zelfstandig opgezet kan worden door de begeleider met behulp van een plattegrond. De escape kist heeft een tablet, die als een rode draad het spel verbindt. Elk spel heeft zijn eigen thema. Na het behalen van het spel krijgt de cliënt een code om naar het volgende spel te gaan. De zeven opeenvolgende spellen zijn onderling met elkaar verbonden door middel van een code.
 

Voor wie is "De Kijkdoos" bedoeld?

De escape kist is geschikt voor de doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking en/of autisme. Het spel wordt altijd gespeeld onder begeleiding van een zorgprofessional (persoonlijk begeleider) en biedt hen houvast en zekerheid om het gesprek aan te gaan. De escape kist is geschikt voor jongeren vanaf (kalenderleeftijd) 14 jaar. Er zit geen maximumleeftijd aan het spelen van de escape kist.

​

IMG_1063 kopie.jpg

Pakketten

De kosten voor jouw organisatie zijn afhankelijk van het pakket wat je neemt. Je hebt de mogelijkheid om de escape kist te huren voor een kwartaal, half jaar of een jaar. Daarbij hoort ook een training, genaamd 'het voorspel'. Niet alleen voor cliënten, maar ook voor medewerkers kan het namelijk nog altijd lastig zijn om over het onderwerp seksualiteit en intimiteit te praten. Daarom wil Game to Talk met behulp van deze training het onderwerp introduceren aan de hand van de Kijkdoos, binnen jullie zorginstelling. Het voorspel is de eerste stap om de taboe te doorbreken. Dit tarief is afhankelijk van het aantal medewerkers dat de training wil volgen. De mogelijkheden voor het afnemen van de Kijkdoos worden afgestemd per organisatie. De tarieven voor een langere verhuurperiode beginnen vanaf €700,- inclusief training en maatwerk service. Vanaf €150,- komen we een dagdeel langs om jullie kennis te laten maken met de Kijkdoos. 

​

Wil je een offerte aanvragen? Dat kan door met ons telefonisch contact op te nemen via een kennismakingsgesprek.

Untitled_Artwork 86_edited.png

Dag workshop

Uitproberen? Bij dit pakket komen we een paar uur langs om De Kijkdoos uit te leggen en met jullie te spelen. Dit kan zowel voor medewerkers als voor cliënten. Jullie krijgen veel persoonlijke aandacht en jullie vragen worden allemaal beantwoord. 

Untitled_Artwork 87_edited.png

Kwartaal 

(3 maanden)

Bij dit pakket komen we de kist brengen en geven we een training aan je medewerkers. De kist blijft drie maanden bij jullie op locatie staan. Na de uitleenperiode kunnen jullie hem via PostNL terugsturen naar ons.

Untitled_Artwork 87_edited.png

Half jaar 

(6 maanden)

Bij dit pakket komen we de kist brengen en geven we een training aan je medewerkers. De kist blijft zes maanden bij jullie op locatie staan en wordt opgehaald door ons. Tussentijds komen we langs of bellen we in om vragen te beantwoorden, onderdelen te vervangen of vragen te beantwoorden. Zo borgen we het gebruik van de kist samen. 

Untitled_Artwork 87_edited.png

Jaar

(12 maanden)

Bij dit voordeligste pakket kunnen jullie maar liefst één jaar lang gebruik maken van De Kijkdoos. We komen de kist brengen en geven medewerkers een training. Gedurende het jaar nemen we meerdere keren contact op om te vragen hoe het gaat. Mochten jullie willen komen we langs om gesprekken te voeren met medewerkers. Voor het brengen en ophalen van de kist betaal je geen transportkosten.

IMG_1057 kopie.jpg

Het voorspel: training medewerkers

Het voorspel verlaagd onmiddellijk de taboe!

​

Wanneer jouw organisatie een escape kist voor de eerste keer huurt, geeft Game to Talk daarbij een training. In deze training bespreken we de actualiteit van de onderwerpen seksualiteit en intimiteit en worden medewerkers begeleid in het verlagen van de taboe rondom deze onderwerpen.

Zowel actualiteit binnen de maatschappij als incidenten binnen zorginstellingen komen aan bod. Na deze training zijn de medewerkers bevoegd om het spel zelfstandig te spelen met de cliënt. Hierdoor weet je als organisatie zeker dat het spel goed geïmplementeerd wordt binnen de organisatie en het niet in de kast belandt. 

bottom of page