top of page

Ons verhaal

Hoe het begon

Het fundament van de escape kist komt voort uit een project dat wij hebben mogen doen bij het innovatiecentrum van Amarant. Wij kregen als projectgroep van de opleiding Mens & Techniek- Gezondheidszorgtechnologie de vraag vanuit Amarant om een spel te ontwikkelen zodat cliënten samen met medewerkers laagdrempeliger over het onderwerp seksualiteit kunnen praten.

WhatsApp Image 2022-10-04 at 10.09.45 AM (1).jpeg
WhatsApp Image 2022-10-04 at 10.09.45 AM.jpeg

De eerste dromen

Na het afronden van het project kregen we dusdanig veel lovende reacties van experts uit het werkveld, cliënten, docenten en onze opdrachtgever dat we besloten het hier niet bij te laten. We wilden het project voortzetten maar dan als eigen initiatief.

Het verbeteren van het prototype

Naarmate het concept zich vorderde in een steeds beter werkend prototype en het netwerk waarin we opereerden steeds groter en groter werd, vonden we het een goed moment om het spel in productie te laten gaan. We hadden twee voorwaarden: we wilden de spellen volledig zelf ontwerpen en de doelgroep moet betrokken worden bij de productie. We hebben hulp ingeschakeld van Gloeidraad in Utrecht, de grootste producent van escape rooms in West-Europa! Dat was de kickstart van de productie. 

IMG_20220314_173538.jpg
WhatsApp Image 2022-10-04 at 10.07.39 AM.jpeg

Inschrijving KVK

Samen met Willem Vermeulen van het Avans Ondernemingscentrum zijn we gestart met het maken van de opzet. Nadat we een bedrijfsplan hadden opgesteld, het prototype veelvuldig hadden getest bij de doelgroep én een naam hadden bedacht voor onze onderneming waren we klaar voor onze eerste officiële stap: inschrijven bij de KvK!

De definitieve versie

In september 2022 is de productie van De Kijkdoos gestart. De escape kist bestaat uit 7 spelonderdelen. Na het spelen van elk spel kraak je de code om het volgende spel te kunnen spelen. Thema's die aan bod komen zijn: hoe geef ik mijn grenzen aan, ben ik wel eens verliefd geweest en hoe ga ik daar mee om, seksualiteit en social media, LHBTIQ+, fysiologie en een educatieve basis over seks.

WhatsApp Image 2022-08-18 at 11.32_edited.jpg
bottom of page