top of page

Bespreekbaar maken van seksualiteit en intimiteit - test Nieuw Unicum

Bijgewerkt op: 14 dec. 2022


Testen bij Nieuw Unicum in Zandvoort, een organisatie die zorg en behandeling biedt voor lichamelijke beperkingen al dan niet in combinatie met cognitieve beperkingen. Met dank aan Daimy de Vries (psycholoog) en Irene van Bentem (geestelijk verzorger), de spelleiders tijdens deze test, ontstond er een mooi en open gesprek.

"Grenzenloos kunnen vertrouwen in de ander, open communicatie, een veilig en vertrouwd gevoel, maar ook ruzie kunnen maken zonder dat je bang bent de ander kwijt te raken/boos kunnen zijn op elkaar”.

Vrijdag 9 september is de conceptversie van Game to Talk getest bij Nieuw Unicum in Zandvoort. De escape room werd hier gespeeld in een groep van maar liefst 12 mensen. Hier is een mooi gesprek uit voortgevloeid, waardoor de taboe over het thema is verminderd. Tijdens het spelen werd gediscussieerd over wat een goede liefdesrelatie inhoudt. “grenzenloos kunnen vertrouwen in de ander, open communicatie, een veilig en vertrouwd gevoel, maar ook ruzie kunnen maken zonder dat je bang bent de ander kwijt te raken/boos kunnen zijn op elkaar”. Na het spelen werd meteen geconcludeerd dat hier aandacht aan besteed moet blijven worden. Het bleek daarnaast goed voor de saamhorigheid in de groep. Men was op een positieve manier overdonderd.

Hoe heeft Game to Talk de test bij Nieuw Unicum ervaren?

Niet alleen de bewoners van Nieuw Unicum waren op een positieve manier verrast, ook Game to Talk beschouwt het als een mooie ervaring.

Frederique: “Dit gesprek bij Nieuw Unicum heeft mij vooral de liefde beter doen begrijpen. Ik had nooit verwacht dat ik zelf ook nog elke dag zou leren over de liefde bij het testen van ons prototype. Maar toch verbaast het mij elke keer weer en neem ik ook levenslessen voor mezelf mee.”

Katie: “Het was prachtig om te zien hoe een spel ervoor kan zorgen dat bewoners samen gaan praten over seksualiteit/intimiteit. Het spel geeft zorgmedewerkers handvaten om het gesprek te voeren en ik vond het geweldig om te zien dat het ook echt werkt. Daarnaast was ik verrast over de reacties op bepaalde vragen. Met de feedback kan het spel verder worden doorontwikkeld.”


En hoe nu verder?

- Op zoek naar leveranciers om onze escape kist professioneel te laten produceren.

- Beschikbaar voor verkoop vanaf dec 2022/begin 2023.


Comments


bottom of page